Γεωδιαδρομή G3

Καλδέρα – Λακκί

Τελειώνοντας στην πεδιάδα της καλδέρας, αυτό το μονοπάτι ταξιδεύει τους επισκέπτες στην ηφαιστειακή ιστορία του νησιού, ενώ προσφέρει έναν αξέχαστο περίπατο ανάμεσα στους αναπνέοντες κρατήρες.

Η διαδρομή οδηγεί στην επίπεδη περιοχή της καλδέρας όπου βρίσκονται οι υδροθερμικοί κρατήρες, γνωστή ως Λακκί. Η αφετηρία της βρίσκεται λίγο πριν από τη διασταύρωση των δρόμων προς τα Νικιά και το Λακκί. Στο επίπεδο τμήμα της διαδρομής διακρίνονται δυτικά οι ηφαιστειακοί δόμοι του Μποριάτικου και της Βιστερνίας, λίγο πριν ο δρόμος οδηγήσει τον επισκέπτη μπροστά στο πιο μοναδικό χαρακτηριστικό όλων, τον κρατήρα Στέφανο, τον μεγαλύτερο κρατήρα του υδροθερμικού πεδίου.

Caldera - Lakki (G3) Map

Caldera - Lakki (G3) Map

Στα νότια του κρατήρα Στέφανος μπορεί να φτάσει κανείς στον κρατήρα Μικρός Στέφανος. Μετά τον Στέφανο, υπάρχει η δυνατότητα να ακολουθήσει κανείς το μονοπάτι που οδηγεί στο λόφο που φιλοξενεί τους μετα-καλδερικούς κρατήρες Λογοθέτης, Μεγάλος Πολυβώτης (1871-73), Μικρός Πολυβώτης (1887) και Αλέξανδρος (Φλέγεθρον) (1871-73).

  • Distance: 6.05 Χλμ
  • Time: 90 Λεπ
  • Terrain: Πεδιάδα
  • Type: Σημείο-προς-σημείο
  • Difficulty Level: Εύκολη
  • Geological Sights: Ηφαιστειακοί Δόμοι Μποριάτικου και Βιστερνιάς, Κρατήρας Ανδρέας, Κρατήρας Μεγάλου Πολυβώτη, Κρατήρας Μικρού Πολυβώτη, Κρατήρας Στέφανος, Φλέγεθρον
Stefanos Crater
Stefanos Crater
Megalos Polyvotis
Megalos Polyvotis
Flegethron
Flegethron
Fumaroles
Fumaroles
Lava Neck
Lava Neck

Περισσότερα
Γεωδιαδρομές